Categories
Uncategorized

Danmark kommer tomhændet fra Wembley

England – Danmark description 2

Historikken strækker sig helt tilbage til 1908 og onsdag aften er det 22. gang, at Danmark står overfor England, når de to mandskaber træder ind på Wembleys græstæppe til kampstart kl. 20.45.

Form

De virker ganske enkelt til kun at være blevet bedre end ved VM-slutrunden i 2018, hvor de nåede semifinalen. Når man stiller uden offensive kræfter som Raheem Sterling og kaptajnen Harry Kane mod Belgien, og alligevel formår at vende 0-1 forholdsvis tidligt i kampen til sejr på 2-1, siger det en hel del af moralen i truppen, tvivlsomt straffespark eller ej.

Head 2 head

Ikke overraskende har England det indbyrdes overtag med 13 sejre i de 21 opgør, og Danmark skal op imod et engelsk mandskab, der synes bedre afstemt end set i mange, mange år.

Fun facts

De to første møder mellem England og Danmark var samtidig finaler ved OL-slutrunderne i hhv. 1908 og 1912 og begge gange forhindrede det engelske landshold desværre Danmark i at kunne notere sig et OL guld.

Over/Under

Der har været en par fantastiske målfester i indbyrdes opgør mellem England og Danmark, men tendensen peger dog i retning af en målfattig kamp. Ni af de seneste 12 møder mellem de to nationer bød på maksimalt to scoringer.

Top performers

Offensivt er Christian Eriksen bare den største “performer”, når det kommer til det danske landshold. Dén er bare ikke længere, mens Marcus Rashford i Harry Kanes fravær har gjort sig til en nøglefigur i de seneste kampe.

Last 10 matches

England har en større bredde af spillere at plukke fra, hvilket kan udgøre forskellen i en uge med tre landskampe i løbet af så kort tid. Hjulmands 11 bedste stillede fra start på Island. Southgate kan plukke lidt mere og sende eksempelvis en frisk Grealish på banen. Vi tror desværre, det kommer til at gøre en forskel, men tipper en kneben sejr. Ikke færre end fem af Englands seneste syv sejre over Danmark lød på 1-0.

SI Demo website
Close Bitnami banner
Bitnami