Categories
Uncategorized

Wales fighter for æren på Wembley

England – Wales description 2

Mellem 1973 og 2004 spillede England og Wales ikke én eneste landskamp imod hinanden. Torsdag kl. 21.00 går de to nabo-nationer dog på banen mod hinanden for sjette gang siden oktober 2004, men for første gang i den forgangne periode i en venskabskamp.

Form

England viste storform i EM-kvalifikationen og sætter næsen op efter et stærkt resultat ved EM-slutrunden til næste år. Wales går ind til kampen med fire sejre i træk og ingen nederlag i deres seneste otte kampe.

Head 2 head

England har haft godt fat i Wales. De vandt ni af de seneste 10 kampe, de afviklede imod hinanden i diverse turneringer, og man skal tilbage til 1973 for at finde den seneste gang, den walisiske drage var farlig til at holde den store nabo til en remis.

Fun facts

Det var Jamie Vardy og Daniel Sturridge, der stod for Englands to mål, da de to nationer senest mødte hinanden, ved EM-slutrunden 2016. Ingen af de to skarprettere er længere en del af landsholdet, det er dog mere frivilligt for én af parterne, end det er for den anden.

Over/Under

England har senest spillet to kampe i Nations League, der var tæt på at være mindre underholdende end det er at følge en græsplæne gro. 1-0 og 0-0 blev det, mens Wales har vundet to gange 1-0 i 2020.

Top performers

Gareth Bale er selvfølgelig walisernes største “asset”, men manden der just er vendt hjem til Tottenham, er næppe klar til at udfordre Southgates tropper for alvor. Kommer Kane på banen, er han selvfølgelig manden at holde øje med for “Three Lions”.

Last 10 matches

Seks af de seneste syv indbyrdes opgør mellem disse to gik under tre scoringer. Som beskrevet har begge parter spillet særdeles målknappe kampe i 2020, og med prestige på spil ændrer Wales næppe taktik forud for opgøret på Wembley.

SI Demo website
Close Bitnami banner
Bitnami