Categories
Uncategorized

Topbrag i Bundesligaen

B. Dortmund – Bayern München description 2

Der er topbrag i 1. Bundesliga lørdag aften, hvor de to mest formstærke klubber brager sammen på sørgeligt tomme Signal Iduna Park. Et opgør mellem Borussia Dortmund og Bayern München fortjener en helt anden kulisse, men stormagterne i tysk fodbold må sørge for stemningen selv i disse skøre tider.

Form

Bayern vælter sig som vanligt i sejre, og kommer trampende til Dortmund med rent bord i deres seneste seks kampe. Dortmund går ind til opgøret med fire sejre i træk uden scoringer imod. Det kan Bayern ikke engang præstere.

Head 2 head

De har stået overfor hinanden 125 gange tidligere og med 62 sejre har Bayern München taget næsten dobbelt så mange som rivalerne fra Ruhr, der er noteret for 33 gevinster. Seneste Dortmund-sejr i ligaen daterer sig til november 2018 i en forrygende 3-2 hjemmesejr. Bayern vandt dog de seneste tre opgør.

Fun facts

Marco Reus og Robert Lewandowski spillede 2-2, da Dortmund senest sejrede over stormagten fra München. Dortmund-kaptajnen bragte hjemmeholdet på både 1-0 og 2-1, men polakken udlignede begge føringer. I sidste ende sørgede Paco Alcacer dog for sejrsmålet til de sort-gule, som nær væltede Ruhrpotten.

Over/Under

Der er en klar tendens til målrige kampe, når disse to tyske giganter tørner sammen. Deres tilsammen 125 opgør i alle turneringer opererer med et gennemsnit på 3.16 mål pr. kamp, så man har lov at sætte næsen op efter mere underholdning i aften.

Top performers

At se Erling Haaland toppe listen over topscorere for Dortmund er sådan set ikke overraskende. Det er dog tæt på skandaløst, at Mats Hummel er nærmeste konkurrent! Det har indtil nu været sparsomt, hvad der er kommet fra spillere som Reus og Sancho. Hos Bayern er det Lewy over dem alle. Som vanligt.

Last 10 matches

Bayern München har haft godt fat i Dortmund i de seneste tre kampe, hvilket (tilfældigt eller…?) falder sammen med Hansi Flicks udnævnelse til træner for den sydtyske gigant. Hvis Hummels ikke er med i aften, tøver vi ikke med at satse på udesejren. Selv hvis han er med, kan vi dog ikke lade et sjældent odds 2.00 på Bayern-sejr være i fred.

SI Demo website
Close Bitnami banner
Bitnami