Categories
Uncategorized

Topmødet der blev væk

Juventus – Barcelona description 2

For første gang siden november 2017 står den italienske gigant Juventus overfor den spanske gigant FC Barcelona i Champions League. Også dengang var det i gruppespillet de tørnede sammen i Torino, hvilket altså er tilfældet igen onsdag aften kl. 21.00.

Form

Juventus går ind til kampen i middelmådig form. Statistikken i Serie A siger ganske vist nul nederlag efter fem runder, men af de to sejre kom den ene kun i hus via en skrivebordssejr, og tre af de øvrige sluttede uafgjort. Barcelonas form har heller ikke imponeret, og de kommer til Torino med to nederlag i træk.

Head 2 head

Det er 14. gang, at de to topklubber står overfor hinanden og det indbyrdes regnskab indikerer en meget jævnbyrdig duel. Juventus har taget fem sejre, mens Barcelona nappede fire undervejs. Første gang de bragede sammen var i UEFA Cup helt tilbage i 1970. Den samlede målscore siger 15-14 i Barcas favør.

Fun facts

De bragede sammen intet mindre end fire gange i løbet af 2017 og alle fire gange i Champions League. Først i forårets knock out-kamp, siden i efterårets gruppespil. De fire kampe sluttede 3-0, 0-0, 3-0 og 0-0!

Over/Under

Fem af deres seneste otte indbyrdes møder sluttede “under 2,5 mål”, og Juventus-kampene under Andrea Pirlos ledelse har ikke udviklet sig til voldsomme målfester, ligesom Barca i den hjemlige mod både Sevilla og Getafe er blevet holdt til målfattige kampe.

Top performers

Cristiano Ronaldo er selvfølgelig topscorer hos Juventus, men altså ikke med i aften, og til alt held ser Alvaro Morata også ud til at være anstændigt kørende. Det samme er Ansu Fati hos Barcelona, den unge hurtigløber var en af Barca-spillerne, som i lørdags mod Real Madrid kunne være det meste af sin indsats bekendt.

Last 10 matches

Oddsene er vippet over til Barcelonas fordel, hvilket efter vores mening er underligt. Ja, Juventus er uden Ronaldo, men Ronaldo stillede heller ikke op for Getafe, som for nylig vandt 1-0 over Barcelona. Han var heller ikke hos Juventus, da italienerne holdt Barcelona fra scoring i catalanernes seneste to besøg i Torino. For at sige det anderledes; vi har ikke nok fidus til Barcelona i øjeblikket til, at vi mener, at de kan bære en favoritværdighed.

SI Demo website
Close Bitnami banner
Bitnami