Categories
Uncategorized

Træner-afsked sænker humøret hos AaB

AaB – Brøndby IF description 2

For en gangs skyld er det ikke FC København, der spiller søndagens aftenkamp i Superligaen. Det er der imod AaB, som har fornøjelsen af at byde velkommen til Brøndby IF kl. 18.00 på Aalborg Portland Park.

Form

Det er to klubber, som begge kommer med en blodtud fra sidste runde. AaB havde ellers lige triumferet i Parken mod FCK for første gang i 13 år, og så kommer Vejle forbi og smasker Nordjyderne med 3-1. Brøndby førte ligaen efter både fjerde og femte runde. Nu ligger man nummer fire efter to nederlag i træk.

Head 2 head

AaB har mildest talt overtaget imod de blå-gule på det seneste. De vandt nemlig deres seneste tre indbyrdes opgør, og alle blev endda afviklet i 2020. To af dem i Aalborg. Der er med andre ord revanche til gode for gæsterne fra Sjælland.

Fun facts

AaB har præsteret rent bur i deres seneste to kampe mod Brøndby. Det gjorde man senest i to kampe i træk i 2015/2016. Tre gange i træk har man endnu ikke formået i Superligaen.

Over/Under

Brøndby scorede to mål i fem af sæsonens seks kampe, og når man præsterer dét, er man allerede dér godt på vej mod målrige kampe. Specielt når man ikke kan finde ud af at holde nullet. Det har de nemlig ikke præsteret i denne sæson endnu.

Top performers

Jesper Lindstrøm er allerede oppe på tre scoringer i denne sæson efter senest at have været på pletten mod FC Midtjylland. Det er samme antal scoringer, som han præsterede i hele sidste sæson. Hos hjemmeholdet har tre spillere stået for sæsonens scoringer, så Brøndby burde vide, hvor der skal fokuseres.

Last 10 matches

AaB blev ramt af en afsked med træner Jakob Friis i den forgange uge. Cheftræneren valgte at prioritere samvær med sin syge datter, forståeligt nok, og hvilken indflydelse får det på spillerne? Det skulle være underligt, om ikke det giver et tomrum, og Brøndby har stærkt behov for at svare igen efter kollapset mod FCM. Og samtidig stoppe den negative stime mod AaB.

SI Demo website
Close Bitnami banner
Bitnami